fredag 7. desember 2012

Et kameras mange funksjoner


De siste ukene har Ninni latt oss gå amok med speilreflekskamera. Vi har lært om bl.a. ISO, lukker, blender og brennvidde, for å finne ut hvor ulikt det samme motivet kan bli bare ved å trykke på noen knapper på kameraet. Den første oppgaven var å finne to bilder vi skulle bruke som inspirasjon til de første fotografiene. Da falt valget på bildet av Ari Behn (Til venstre), som ble tatt av Simen Grytøyr for VG, samt et fotografi som er tatt av Morten Krogvold (Til høyre.)













Deretter fikk vi i oppgave å ta bilder inspirert av disse motivene. Da ble Kim tildelt å posere som Ari mens Birger fikk den ære å være den ukjente kvinnen som sitter på stolen. Med reduserte muligheter (og kunnskap) for like bra bilder måtte jeg photoshoppe bildene som ble tatt for at de skulle bli bra nok til å legge ut i offentligheten.


<Eksperimenterte med lukkertid og dette gav det beste resultatet.


Eksperimenterte med brennvidde >
og photoshop og kom fram til dette bildet.







Med disse to bildene prøvde vi så godt vi kunne å få dybdeskarpheten til å fremheve motivet (til venstre) og bakgrunnen (til høyre).








Den siste oppgaven vi fikk var å fange og fryse en bevegelse for å se hvilke effekter det utgjorde på bildet. Med liten tid og minst like liten kunnskap ga jeg og Kim dette et hederlig forsøk, og resultatene ble slik etter en del redigering.


< Her frøs vi at jeg gled ned trappen ved å bruke kort tid på lukkeren, samt redigert det for å gjøre bildet generelt mer fotogent enn det i utgangspunktet var.


Her fanget vi den samme bevegelsen ved å bruke litt lengre lukkertid, noe som ga effekten av at man ser mer av bevegelsen i bildet. Dette er også redigert en del av åpenbare grunner.





Til neste gang, lesere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar